Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

google

Четвер, 3 червня 2021, 13:38

17 нардепів з Львівщини не підтримали введення податку на Google

google

Верховна Рада прийняла закон про введення податку з продажів електронних послуг.

Сьогодні, 3 червня Верховна Рада прийняла законопроект №4184, який зобов’язує інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до українського держбюджету. "За" проголосували 283 народних депутати.

Зокрема, закон доповнює Податковий кодекс України нормами, згідно із якими міжнародні компанії, як і вітчизняні, сплачуватимуть ПДВ за надання електронних послуг в Україні.

Документ передбачає, що кожен нерезидент, який протягом календарного року постачає електронні послуги фізичним особам на суму понад 1 млн грн, повинен зареєструватися в кабінеті платника податку на електронному сервісі "ПДВ для осіб нерезидентів", скласти спрощену податкову декларацію і сплатити ПДВ – 20%.

Звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання освітніх послуг (йдеться про доступ до публічних освітніх, наукових і інформаційних ресурсів в інтернеті з галузей знань і спеціальностей, за якими готують здобувачів вищої освіти, проведення та надання яких не потребує участі людини).

Крім цього нерезидентів включили у перелік осіб, які реєструються платниками ПДВ і встановили правила визначення місця поставки електронних послуг.

Передбачена спрощена процедура реєстрації платника ПДВ для постачальників-нерезидентів. Вона може здійснюватися віддалено в електронній формі на спеціально розробленому веб-порталі. Сплата податкового зобов'язання для нерезидента буде в іноземній валюті. 

З львівських нардепів законопроект підтримали: Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Ярослав Рущишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Проголосували проти: Мар'ян Заблоцький (Слуга народу).

Утрималися: Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Микола Величкович (Європейська Солідарність), Олена Кондратюк (позафракційна), Наталія Піпа (Голос).

Зазначимо, користувачі виступили проти цього документа ,вважаючи, що . 20% ПДВ міжнародні ІТ-компанії закладуть у вартість електронних послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.