Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Клепарівська, 15

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 4 червня 2021, 12:53

Засновник Варти збудує біля Краківського ринку новий житлово-офісний комплекс

вул. Клепарівська, 15

Виконком дозволив фірмам співзасновника Варти та члена виконкому Артема Хмиза збудувати на вул. Клепарівській багатоповерховий житловий комплекс і офісний центр.

Сьогодні, 4 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Львівська девелоперська група" багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної і ринкової інфраструктури та на реконструкцію ТзОВ "Західна девелоперська група" нежитлових приміщень виробничого корпусу з розширенням за рахунок надбудови під офісну будівлю на вул. Клепарівській, 15 у м.Львові.

Новий житловий комплекс збудують на земельній ділянці площею 0,4231 га, що перебуває у комунальній власності та призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури з житловими квартирами на верхніх поверхах і розміщенням у нижніх поверхах об'єктів ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення.

Житлові та офісні будівлі розташовуватимуться у межах історичного ареалу міста, поблизу Краківського ринку.

Натомість на офісний центр перетворять існуючу історичну будівлю, яка, за словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, не є пам'яткою архітектури.

Згідно із містобудівною документацією, житловий комплекс складатиметься із п'яти секцій різною висотою, орієнтовно до 8 поверхів, однак його максимальну висоту мають ще відкорегувати.

Площа забудови становитиме 2031 кв.м, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 49%. Тут, крім житлових квартир, планують розташувати ресторан, апарт-готель, паркінг, дві офісні будівлі, підземні контерйнери для сміття. 

Висота офісного центру становитиме 12,3 метри, будівля матиме три поверхи.

За словами Коломєйцева, проект нового будівництва повністю відповідає усім містобудівним нормам.

Земельна ділянка, на якій зведуть офісний центр та багатоповерхівку, належать до зони Г-2 – зона центру ділової, громадської діяльності місцевого значення відповідно до плану зонування Шевченківського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Львівська девелоперська група" зареєстрована у листопаді 2019 року у Львові на місці будівницва – вул. Клепарівській, 15, займається організацією будівництва будівель. 

Власниками фірми є львів'янини Віталій Сулима (власник ТЗОВ "АВР-Буд" і ТОВ "Фірма "Галагропродукт") і Артем Хмиз (екс-депутат Львівської міськради від партії "Пора", член виконавчого комітету міськради, один із засновників політичної партії "Варта", співласник пабу "Дублін" у проїзді Крива Липа у Львові та власник львівської фірми "Майстерня карамелі"), громадянин Польщі Рафал Ожаровські та львівська будфірма ТзОВ "Прауд проект 7" (її власниками є Віталій Сулима, Рафал Ожаровські і львівська будфірма ТзОВ "Інвестиційна компанія "Орієнтир", власником якої є Рафал Ожаровські).

ТзОВ "Західна девелоперська група" також є будфірмою і зареєстрована на вул. Клепарівській, 15 у Львові, але вже у 2017 році. Її власниками є львів'янин Олександр Сокотун та власники ТзОВ "Львівська девелоперська група" Артем Хмиз і Віталій Сулима. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.