Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lviv.gp.gov.ua

П'ятниця, 11 червня 2021, 12:09

Директорку підрозділу Львівської політехніки викрили на хабарі та махінаціях із орендою приміщень

хабар

Жінка вимагала хабарі за надання приміщень університету в оренду за заниженою ціною.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

У Львові на на вимаганні та одержанні хабара викрили директорку структурного підрозділу НУ "Львівська політехніка". 

Як встановили у прокуратурі, вона вимагала та одержала від представника підприємства 37 тис грн за сприяння в наданні оренди офісних та складських приміщень, що перебувають на балансі університету.

Як зазначили в управлінні СБУ Львівщини у Фейсбуці, директорка в обхід встановленої процедури, без погодження регіонального Фонду державного майна України, здавала в оренду приміщення за значно заниженою вартістю, а розмір хабара встановлювала залежно від орендованих площ.

Правоохоронці затримали хабарницю під час одержання хабара, а під час обшуків у її кабінеті виявили понад 250 тисяч гривень та чорнові записи, які підтверджують її протиправну діяльність.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу. Крім цього, встановлюється причетність інших осіб до злочину.

Зазначимо, директорці загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.