Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Анатолій Забарило

Вівторок, 15 червня 2021, 16:37

Товариство українсько-іспанської дружби підтримало вимоги вчителів іспанської мови

Анатолій Забарило

Вчителі іспанської мови закликають не скорочувати години на викладання іноземних мов, як це передбачає реформа Нової української школи. 

Про це йшлося на зустрічі з вчителями іспанської мови середніх шкіл Львова, яка відбулася з ініціативи Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби наприкінці травня.

Голова Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби Анатолій Забарило розповів про причини створення цієї громадської ініціативи та головні цілі її діяльності. Він зауважив, що головним завданням організації є створити робочий майданчик, який повинен скоординувати роботу іспаністів Львова та Західної України. Також Товариство ставить перед собою амбітні цілі налагодити офіційну співпрацю з містами і регіонами Іспанії.

Юрій Котик поінформував про підготовку Днів іспанської культури у Львові. Проведення цього заходу планувалося ще восени минулого року, однак через карантинні обмеження його довелося перенести на осінь цього року. У межах Днів заплановано низку культурно-мистецьких заходів у співпраці культурними установами та за підтримки Львівської обласної ради. Зокрема, ведеться робота щодо організації виставки мистецьких творів, створених іспанськими авторами або ж на іспанську тематику, що сьогодні зберігаються в музеях Львова.

Богдан Чума прозвітував про перші заходи у межах проєкту "Україна іспанською мовою". Так у листопаді минулого року Міжнародне товариство українсько-іспанської дружби разом з партнерами провело Тиждень пам'яті жертв Голодомору. Тоді презентували продубльований іспанською мовою документальний фільм "Чому Голодомор став можливим?", а також провели вебінар за участі колумбійської дослідниці Голодомору Анхеліки Васкес-Сарате. Вже цього року, у березні-травні, провели конкурс репортажів про Україну іспанською мовою, які опублікували на сторінці наших партнерів іспанської Асоціації "Con Ucrania".

Своєю чергою Галина Тріль, заступник директора і вчителька іспанської мови НВК Школа-садок "Софія" м. Львова, поділилася спільними побоюваннями вчителів щодо майбутнього викладання іспанської мови в середніх школах України. Адже реформа школи та запровадження Нової української школи суттєво скорочує кількість годин, що виділяться на викладання мов.

Учасники зустрічі домовилися про розширення співпраці та активне залучення учнів до майбутніх заходів.

Нагадаємо, Міжнародне товариство українсько-іспанської дружби (Львів, Україна) та Асоціація "Con Ucrania" (Мадрид, Іспанія) запрошують до участі в конкурсі художніх репортажів про Україну, написаних іспанською мовою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.