Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська облрада

Вівторок, 15 червня 2021, 17:30

Розмір щомісячної виплати дітям загиблих учасників АТО (ООС) прив'яжуть до прожиткового мінімуму

Львівська облрада

Львівська облрада збільшить розмір щомісячної виплати дітям загиблих учасників АТО (ООС) до 1,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 15 червня, на своєму засіданні постійна комісія з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради прийняла проєкт рішення щодо змін до Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки.

Відповідно до прийнятого проекту рішення планується збільшити розмір щомісячної виплати з обласного бюджету дітям загиблих учасників АТО (ООС) з 2500 грн до 1,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Наразі така виплата становитиме 3568,5 грн.

Також комісія погодила одноразово виплатити по 5 тис грн матеріальної допомоги одному з подружжя та батькам пенсійного віку загиблих учасників АТО (ООС). Виплати мають здійснити до 14 жовтня.

Крім того, одноразову адресну допомогу родинам загиблих учасників АТО (ООС) планують виплатити і дев'ять територіальних громад. Зокрема, на звернення голови Львівської обласної ради Ірини Гримак про додаткове виділення коштів з бюджетів територіальних громад відгукнулися:

- Мостиська міська рада;

- Солонківська сільська рада;

- Жовківська міська рада;

- Кам'янка-Бузька міська рада;

- Пустомитівська міська рада;

- Хирівська міська рада;

- Ралівська сільська рада

- Східницька селищна рада;

- Підберізцівська сільська рада.

Нагадаємо, що у Львові виплатили матерям і батькам загиблих воїнів АТО/ООС з нагоди Дня матері та Дня батька по 10 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.