Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

каналізаційний колектор

Четвер, 24 червня 2021, 15:38

У Львові 10-кілометровий підземний тунель під Левандівкою загрожує обвалом

каналізаційний колектор

Депутати просять Андрія Садового вирішити ситуацію із підземним тунелем у Львові, який перебуває у аварійному стані і може обвалитися.

Про це повідомляє прес-служба інформаційного парталу депутатів Львівської міської ради.

Наприкінці травня цього року львівські дігери дослідили 10-кілометровий підземний каналізаційний тунель у Львові, який на глибині 40 метрів простягається від вул. Наукової (через вул. Виговського та мікрорайон Левандівка) до пр. Чорновола та заявили, що він перебуває у аварійному стані й загрожує обвалом.

Через це депутатка Львівської міськради від Європейської Солідарності Оксана Маруняк звернулась до Львівської міськради з проханням вирішити цю ситуацію.

"Із зібраних матеріалів видно, що тунель перебуває в неналежному стані, його дно зруйноване, стінки пробивають струмені води, у деяких його частинах – стрімка течія води та нечистот, люки та драбини заіржавіли. У випадку підтоплення та подальшої бездіяльності становить загрозу обвалу. Внаслідок цього життя та здоров’я мешканців Львова, чиї будинки розташовані над тунелем, а також їхня власність є у потенційній небезпеці", – наголосила Оксана Маруняк.

За її словами, міськрада має створити тимчасову комісію, яка б перевірила стан тунелю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.