Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

П'ятниця, 2 липня 2021, 13:26

Двоє нардепів з Львівщини не підтримали закон про корінні народи

нардепи з Львівщини

Верховна Рада схвалила закон Володимира Зеленського про корінні народи.

Вчонра, 1 липня, Верховна Рада прийняла законопроект №5506 про корінні народи, який закріплює статус кримськотатарського народу і який ініціював президент Володимир Зеленський.

"За" проголосували 325 народних депутатів.

Згідно із законом, корінними народами України, які сформувалися на території Кримського півострова, визнають кримських татар, караїмів і кримчаків.

Це "автохтонна етнічна спільність, що сформувалася на території України, яка є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи, самоусвідомлює себе корінним народом України, становить етнічну меншість у складі її населення і не має власного державного утворення за межами нашої країни".

Корінним народам надали право на створення власних навчальних закладів або співпрацю з іншими закладами для забезпечення вивчення своєї мови, історії, культури та навчання на мові корінного народу, а також представляти Україну на міжнародній арені у складі українських делегацій, у міжнародних переговорах, що стосуються прав корінних народів.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Герус (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Тарас Батенко (За майбутнє), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра), Павло Бакунець (Довіра), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.