Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 2 липня 2021, 12:52

На вулиці Половинній збудують нову зблоковану багатоповерхівку

візуалізація

Виконком дозволив знести існуючі будинки та збудувати на вул. Половинній, 4 багатоповерхівку на 38 квартир.

Сьогодні, 2 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Компанія грифон захід" багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення зі знесенням існуючих будівель на вул. Половинній, 4 у Львові.

Нову багатоповерхівку збудують на земельній ділянці, площею 0,1420 га, що перебуває у приватній власності та передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, нова багатоповерхівка складатиметься із двох частин, висотою 23,55 метри та 17,8 метрів, що становитиме шість і п'ять поверхів. Її збудують на на місці існуючих одноповерхових будівель, які планують знести. На першому поверсі передбачені приміщення громадського призначення. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 45%. 

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, загальна площа квартир становить 2600 м², їх буде 38, також поруч відбувається будівництво кількох житлових кварталів.

Паркомісць на автостоянці у проекті передбачили 35, однак члени виконкому зобов'язали забудовника збільшити їхню кількість у розрахунку 1-2 паркомісця на одну квартиру.

Земельна ділянка, на якій зведуть багатоповерхівку, належать до зони Ж-5 – зона змішаної малоповерхової та багатоповерхової житлової забудови відповідно до детального плану території, обмеженої вул. Замарстинівською, вул. Східною, вул. Квітовою, вул. Р. Дашкевича. 

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Компанія грифон захід" зареєстроване з 2003 року у Львові, займається виробництвом інших дерев'яних будівельних конструкцій і столярних виробів. Власниками фірми є львів'яни Олег і Олена Верлінські, який також належить львівська фірма "Динамо-інвест" (лісопильне та стругальне виробництво).

Олег Верлінський також володіє ТзОВ "Тексколор" (оптова торгівля одягом і взуттям), а спільно з поляком Єжі Ліпецкі – ТзОВ"Вітбіс-Україна" (виробництво ігор та іграшок).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.