Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Лесі Українки, 21

Вівторок, 6 липня 2021, 13:24

Друзяка Козицького хоче перетворити будинок у центрі Львова на апарт-готель

вул. Лесі Українки, 21

Депутати на сесії розглянуть розроблення ДПТ у районі вул. С. Гавришкевича, що пропонує облаштувати у будинку на вул. Л. Українки, 21 апарт-готель.

Про це йдеться у проєкті рішення, підготовленому на розгляд на наступній сесії Львівської міської ради, що відбудеться 8 липня.

Згідно з документом, з проханням прийняти детальний план території у районі вул. С. Гавришкевича, вул. Друкарської, вул. Лесі Українки, вул. Краківської, щоб мати змогу розпочати реставрацію житлового будинку на вул. Лесі Українки, 21, до міськради ще у грудні 2020 році звернулося об’єднання співвласників багатоквартирного будинку "Леся Українка-21".

Територія у районі вул. С. Гавришкевича, вул. Друкарської, вул. Лесі Українки, вул. Краківської, загальною площею у 4 га, знаходиться в Галицькому районі, в зоні історичного ареалу міста.

Житловий будинок на вул. Лесі Українки, 21, що перебуває у приватній власності ОСББ "Леся Українка-21", планують відреставрувати, облаштувати чотири нові апартаменти на горищі та прибудувати апарт-готель. 

У разі прийняття цього рішення, ОСББ визнають відповідальним за розроблення та фінансування детального плану території та доручать управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування міськради після розроблення ДПТ звернутись з заявою до управління "Секретаріат ради" про проведення громадського слухання.

За даними аналітичної системи YouControl, ОСББ "Леся Українка-21" зареєстроване у квітні 2019 року на вул. Лесі Українки, 21, керівником є львів'янин Тарас Копоть.

Він також власник львівської фірми ТОВ "Лагом-Юкрейн", яка перебуває у стані припинення і займалася дослідженням кон'юнктури ринку та виявленням громадської думки (спільно із польською фірмою "Лагом Інт") та шведом Робертом Карлом Еріком Еріксоном), керівник ОСББ "Глибока-еліт" (вул. Глибока, 9 у Львові).

Згідно з дослідженням "Бігус. інфо", Тарас Копоть спільно з головою Львівської ОДА Максимом Козицьким у 2016 році разом відвідали Швецію, а у 2017 році – Нідерланди. В одному з своїх дописів в соцмережі у 2018 році Копоть написав, що Козицький є його другом і головним партнером в Lagom Int.

Триповерховий будинок на вул. Лесі Українки, 21 – будівля колишньої бурси імені Юзефа Торосевича, заснованої у 1865 році. Заклад діяв до 1940 року, опісля тут був гуртожиток швейної фірми "Маяк". Зараз тут, на першому поверсі, розташована мистецька галерея LvivArt.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.