Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Борислав

Середа, 7 липня 2021, 12:56

Фірма депутата Львівської облради видобуватиме нафту на території Бориславської ОТГ

Борислав

Компанія Андрія Дуліб'яника спорудить свердловини для видобутку нафти на Північно-Бориславському родовищі.

Про це повідомила прес-служба департаменту екології та природних ресурсів
Львівської ОДА.

ТзОВ "Науково-виробниче підприємство "Еконафтогаз" розпочинає спорудження та підключення пошукових свердловин № 1,2 та розвідувальних свердловин № 3, 4, 5, 6 на Північно-Бориславській площі, що знаходиться на території Бориславської ОТГ, для пошук нафти.

Глибина свердловин становитиме до 1700 метрів. Для їх спорудження передбачається використати бурові верстатів з дизельним приводом потужністю до 3000 кВт, а на період спорудження кожної свердловини фірма має укласти угоду на займання земельної ділянки площею 1,0-1,5 га з її власником. Площа відводу земель у довгострокове користування на період експлуатації становить до 0,36 га на облаштування свердловини і до 0,06 га на під’їзну дорогу.

Очікувані об’єми видобутку нафти будуть до 5 т/добу та попутного нафтового газу 2,5 тис куб.м на добу з кожної свердловини.

У департаменті екології Львівської ОДА вважають, що місцеве населення зацікавлене у розвитку нафтогазовидобувної галузі, оскільки "розподіл коштів між бюджетами різних рівнів передбачає 2% рентної плати за користування надрами до районних бюджетів, 3% до бюджетів об’єднаних територіальних громад та 2% до обласних бюджетів за місцем видобутку відповідних природних ресурсів".

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Науково-виробниче підприємство "Еконафтогаз" зареєстроване з 2014 року у Бориславі, займається видобутком сирої нафти та природного газу. Кінцевим власником фірми є депутат Львівської облради від ВО "Батьківщина" Андрій Дуліб'яник, а 25% має комунальне підприємство Бориславської міськради "Еко-місто".

Додамо, у 2020 році Дуліб'яник позичив 26 мільйонів гривень третім особам та задекларував нову нерухомість на Дрогобиччині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.