Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Середа, 7 липня 2021, 11:29

Суд не позволив акціонерам незаконно приватизувати цегельний завод у місті Мостиська

судова справа

Майновий комплекс заводу вартістю близько 20 мільйонів гривень повернули в власність громади міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Господарський суд задовільнив позов Яворівської окружної прокуратури до Мостиської та Яворівської районних рад про визнання недійсним їхніх рішень та повернення майна цегельного заводу загальною площею 14 тисяч кв.м і вартістю близько 20 млн грн.

Як встановили у прокуратурі, на останній сесії депутати Мостиської районної ради дозволили передати цілісний майновий комплекс чотирьом акціонерам цегельного заводу, що знаходиться на території міста Мостиська Яворівського району.

"Районна рада таких повноважень на розпорядження майном не мала, оскільки вона є засновником товариства (розмір частки статутного капіталу складає – 94,3%), тобто майновий комплекс належав громаді району, у той час як рішенням ради майно було фактично передано трудовому колективу" – йдеться у повідомленні.

За даними аналітичної системи YouControl, йдеться про цегельний завод "Промінь", створений у 1998 року у місті Мостиська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.