Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 8 липня 2021, 12:02

Депутати вимагають покарати посадовців, які не встановили ознакування на Луганській

Львівська міськрада

Депутати міськради звернулися до Андрія Садового та правоохоронців з вимогою притягнути до відповідальності винних у встановленні острівця безпеки на вулиці Луганській, де виникла смертельна ДТП.

Сьогодні, 8 липня, на сесії Львівської міської ради депутатка від фракції Європейська Солідарність Оксана Маруняк зачитала звернення до міського голови Львова Андрія Садового, Нацполіції Львівщини та прокуратури з проханням покарати винних у встановленні острівця безпеки на вул. Луганській, де 23 червня виникла смертельна ДТП.

"На початку червня цього року комунальні служби Львова розпочали облаштовувати острівець безпеки на вул. Луганській із збірних конструкцій. Згідно із нормами, острівець безпеки має бути обладнаний знаками: об'їзд перешкоди і вертикальною розміткою, крім цього існують правила для розмітки на дорозі, яка має попереджати водіїв про такий острівець.

Однак штучну перешкоду поставили, а розмітку і знаки – ні. На гарячу лінії Львова двічі зверталися мешканці, щоб там було відповідне маркування. А вже 23 червня на вул. Луганській внаслідок ДТП загинув львів'янин, батько двох дітей. За свідченнями очевидців, чоловік на кермом мотоцикла не зміг помітити встановлений там острівець безпеки і внаслідок зіткення з ним вилетів на зустрічну смугу під колеса вантажівки та загинув" – наголосила Оксана Маруняк.

За її словами, на момент аварії острівець безпеки не мав відповідних дорожніх знаків та розмітки, тому депутати вимагають здійснити перевірки щодо неналежного виконання обов'язків працівників Львівської міської ради та комунальних служб, які відповідальні за встановлення цього острівця безпеки і його ознакування.

"У випадку виявлення порушень просимо притягнути усіх винних до відповідальності" – додала Маруняк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.