Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Нєдзєльський

suspilne.medi

Четвер, 8 липня 2021, 16:51

У Болгарії затримали львівського кримінального авторитета Андрія Нєдзєльського

Андрій Нєдзєльський

Злодія в законі, відомого як "Андрій Львівський" та "Нєдєля" затримали в аеропорту столиці Болгарії з підробленим паспортом.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Вчора, 7 липня, в аеропорту столиці Болгарії Софії затримали львівського кримінального авторитета Андрія Нєдзєльського, відомого також як "Андрій Львівський" та "Нєдєля".

"Злодій в законі" за підробленими документами намагався прибути до Болгарії. Під час митного контролю "Нєдєля" надав документи на ім’я іншої особи. Наразі українські поліцейські працюють із болгарськими колегами щодо подальшої екстрадиції "Андрія Львівського" на територію України" − йдеться у повідомленні.

Нєдзєльський контролював діяльність злочинних груп, "тіньові" схеми реального сектору економіки та відповідав за кримінальний "общак".  

Зазначимо, Андрія Нєдзєльського внесли до санкційного списку РНБО, а навесні 2020 року на підставі зібраних доказів "злодію в законі" заочно повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, і за ініціативою Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції оголосили у міжнародний розшук. За скоєне йому може загрожувати до 15-ти років ув’язнення.

Як встановили правоохоронці, у 2009 році разом Андрій Нєдзєльський разом з іншими особами він вбив свого бізнес-партнера, який збирався ініціювати так звану "сходку" і поскаржитися на Нєдзєльського, в результаті чого він не зміг би отримати статус "злодія в законі".

Нагадаємо, у 2012 році уродженець Старого Самбору Андрій Нєдзєльський, знаний в певних колах як "Нєдєля", "Самбірський" та Андрій "Львівський", отримав титул "злодія в законі" у Греці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.