Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Хімічна, 2

google.com.ua

П'ятниця, 9 липня 2021, 14:10

У Львові придбають першу квартиру для мешканців аварійного будинку на Хімічній

вул. Хімічна, 2

Депутати виділили 2,5 мільйонів гривень на придбання першої квартири для відселених мешканців з аварійного будинку на вул. Хімічній, 2.

Вчора, 8 липня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили рішення про придбання житла для відселення мешканців квартир аварійного, що загрожує обвалом, будинку №2 на вул. Хімічній.

"За" проголосували 33 депутати.

Згідно із ухвалою, депутати погодилися придбати для відселення мешканців цього аварійного будинку Руслана і Марії Волянських квартиру площею 83 м² у будинку на вул. Зеленій вартістю 2 600 125 грн. Із цієї суми 2 506 144,58 грн виділять із міського бюджету, а 93 980,42 грн внесуть Руслан і Марія Волянські як доплату за надлишок метрів (оплата за три квадратних метри).

Загалом міськрада планує придбати квартири для всіх 9 мешканців цього будинку, які станом на сьогодні є виселені з нього, винаймають житло й міськрада сплачує за них орендну плату – 150 тис грн щомісяця. А у бюджеті на цей рік депутати заклали 11 млн грн на придбання для них житла.

Зазначимо, у 2019 році під час ремонту вул. Замарстинівської компанією "Онур" у будинку на вул. Хімічній, 2, який був збудований у 1939 році без фундаменту, просів фасад і його визнали аварійним. Тоді ж мешканців вирішили відселити.

Причиною руйнування цього будинку у міськраді вважають просідання грунтів під час прокладання підрядною організацією каналізаційного колектора.

"Еспертний звіт засвідчив, що основною причиною просідання фасадної стіни будинку на вул. Хімічна, 2 є дуже зволожені ґрунти, оскільки цей будинок є дуже старий, збудований ще у 1890 році, не має підвальних приміщень, а основою фундаменту будинку є вапно, яке нестійке до вологих ґрунтів. І саме це стало поштовхом, що почала просідати фасадна частина будинку" – наголошувала директорка ЛКП "Львівавтодор" Оксана Єстеферова.

Натомість, як заявив сьогодні депутат Львівської міськради від Варти Ігор Зінкевич, будинок дав тріщину через те, що новий каналізайний колектор збудували занадто близько до нього, а у місті все ще не встановили винних – осіб, які дозволили це зробити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.