Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 9 липня 2021, 15:32

Фірма, дотична до дружини екс-заступника голови ДФС Львівщини, забудує житлом вулицю Пимоненка

візуалізація

Виконком дозволив збудувати вул. Пимоненка, 5 новий багатоповерховий житловий квартал та зобов'язав забудовників провести архітектурний конкурс.

Сьогодні, 12 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Аурум Сіті" житлово-громадського комплексу з підземним паркінгом на вул. М. Пимоненка, 5 у Львові зі знесенням існуючих споруд (три черги будівництва).

Новий житловий квартал облаштують на земельній ділянці площею 0,7494 га, яка перебуває в комунальній власності і призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Зараз на цій ділянці знаходяться одноповерхові приміщення. Згідно з візуалізацією, на їх місці планують збудувати 8-10 поверховий житловий квартал. Висота двох будинків із першої черги будівництва становитиме 33,5 метри, вони матимуть по 10 поверхів, а чотири 8-поверхівки із другої та третрьої черг – 28,70 метрів.

Площа забудови становитиме 2413,2 м². Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 35%. На території житлового кварталу передбачено облаштувати відкриту автостоянку на 18 місць та підземний паркінг на 120 місць, дитячий майданчик площею 350 м², майданчик для відпочинку на 100 м², фізкультурно-спортивний майданчик на 100 м², велопарковку на 50 м².

Під час обговорення цього питання міський голова Львова Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс для обрання найкращого проекту забудови цієї земельної ділянки, а також збільшити кількість паркомісць, а паркінги мають також використовуватися й як бомбосховища.

Як заявив головний архітектор міста Антон Коломєйцев, житловий квартал розміщуватиметься поряд із іншими багатоповерхівками, які наразі будуються.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови відповідно до зонінгу Сихівського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Аурум Сіті" зареєстроване у серпні 2020 року на вул. Січинського, 2, займається будівництвом будівель. Власниками фірми є львів'яни Олександра Мурава (власниця будфірми "Винницькі інвестиції") і Андрій Криницький, а також мешканець села Сокільники Андрій Угрин. Всі вони є власниками львівської будфірми "Приватбуд плюс".

Крім цього, за цією ж адресою зареєстроване ПП "Світанки", що належить Ірині Вітик, дружині в.о. начальника Головного управління ДПС у Київській області Ореста Вітика, який у 2016-2019 рр. працював заступником начальника Головного управління ДФС у Львівській області. Вона володіє ще й будфірмою ТОВ "Аурум-сіті", що зареєстрована за адресою будівництва цього житлового кварталу на вул. Пимоненка, 5, а керівником цієї фірми є Андрій Криницький.

Крім Ірини Вітик, свою частку власності у ТОВ "Аурум-сіті" на вул. Пимоненка, 5 має Людмила Криницька, яка проживає за тією ж адресою, де Андрій Криницький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.