Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсен Аваков

Середа, 14 липня 2021, 10:11

Зеленський визначився із заміною Авакова

Арсен Аваков

Володимир Зеленський представив нардепа Дениса Монастирського як майбутнього міністра МВС.

Про це повідомила патрія Слуга народу на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 13 липня, під час засідання фракції Слуга народу народним депутатам представили голову комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, нардепа від Слуги народу Дениса Монастирського як кандидата на посаду міністра внутрішніх справ.

Відповідна пропозиція надійшла від президента Володимира Зеленського. Голосування у Верховній Раді за відставку Авакова планується 16 липня, а призначати Монастирського будуть цього ж дня.

Денис Монастирський раніше був помічником депутата Антона Геращенка, який зараз є заступником глави МВС, викладав у Хмельницькому університеті управління та права. Нардеп фігурував у скандалах з фальсифікації рішення Комітету щодо законопроекту про кримінальну відповідальність за брехню у деклараціях. ЗМІ називають Монастирського "людиною Авакова".

Зазначимо, 13 липня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав заяву на звільнення з цієї посади, яку він обіймав 7 років.

"Відповідно до частини першої статті 18 Закону України "Про Кабінет міністрів України" подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ. Дякую команді МВС за роки спільної праці" – йдеться у заяві Авакова, опублікованій на сайті МВС.

Однак у своїй заяві Аваков не пояснив, чому вирішив подати у відставку.

Аваков перебуває на посту глави МВС з 27 лютого 2014 року. Він був перепризначений міністром внутрішніх справ 29 серпня 2019 року.

У 2020 року у Львові активісти пікетували будівлю Нацполіції Львівщини, вимагаючи у Арсена Авакова подати у відставку, а фракція Голос зібрала 40 підписів нардепів за його відставку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.