Депутати Львівщини просять надати заповіднику Нагуєвичі статус національного

середа, 14 липня 2021 р. о 14:00
Депутати Львівщини просять надати заповіднику Нагуєвичі статус національного
drohobych-rda.gov.ua
Нагуєвичі

Львівська облрада звернулась до Мінкульту з проханням ініціювати надання статусу національного історико-культурному заповіднику Нагуєвичі.

Вчора, 13 липня, під час пленарного засідання Львівської обласної ради депутати направили звернення до Міністерства культури та інформаційної політики з проханням ініціювати перед Президентом України питання про надання КЗ ЛОР "Адміністрація державного історико-культурного заповідника "Нагуєвичі" статусу національного.

Як йдеться у зверненні, до складу державного історико-культурного заповідника "Нагуєвичі" входить Літературно-меморіальний музей Івана Франка із скульптурною композицією "Іван Франко і світова література", "Будинок літератора", "Літній театр", "Галявина казок", "Стежка Івана Франка" та Музей-садиба родини Івана Франка.

Колектив заповідника намагається здобути статус національного вже 14 років – впродовж 2005-2019 років.

"Варто зауважити, що статус національного для одного із найдавніших музейних комплексів України колектив установи намагається здобути впродовж 2005 – 2019 років, щоправда, досі ця ініціатива так і не була підтримана владними органами. Сьогодні, коли наближається 165-та річниця від дня народження І. Франка, ця ініціатива вкрай важлива з метою ще більшої популяризації постаті українського генія, а також реабілітації ініціатора першого заповідника у 1940 році – його сина Петра Франка" − йдеться у зверненні.

Нагадаємо, ще у 2013 році депутати облради вирішили ініціювати звернення до Кабінету Міністрів України щодо вирішення питання про надання Державному історико-культурному заповіднику "Нагуєвичі" статусу національного. А у 2017 році директором заповідника "Нагуєвичі" став Богдан Лазорак.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024