Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пам'ятник Маркіяну Шашкевичу

ukrinform.com

Понеділок, 2 серпня 2021, 16:51

Пам'ятник Шашкевичу на Золочівщині відреставрують за понад мільйон гривень

пам'ятник Маркіяну Шашкевичу

Львівська ОДА замовила реставрацію пам’ятника Маркіяну Шашкевичу у селі Підлисся за 1,3 мільйони гривень у львівської будфірми.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів закупівлю у системі ProZorro на ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки монументального мистецтва – пам’ятника українському поету Маркіяну Шашкевичу 1911 року у селі Підлисся Золочівського району Львівської області, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартував 13 липня, участь у ньому взяла лише одна компанія – ТОВ "Креативна фабрика "Вікторія", що запропонувала відреставрувати пам'ятник за 1 316 205,26 грн. Її й оголисили переможцем торгів.

Початкова вартість закуплі становила 1 458 626 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації пам'ятника на нього встановлять блискавкозахист, пофарбують здійснять гідроізоляцію фундаменту та відреставрують металеву частину.

Зазначимо, пам'ятник-хрест у селі Підлисся на Білій горі встановили у 1911 році, до 100-річчя з дня народження Маркіяна Шашкевича. Металевий пам'ятник має 25 метрів, його спроектував архітектор Олександр Лушпинський.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Креативна фабрика "Вікторія" зареєстрована у Львові у 2015 році, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевими власниками фірми є мешканці смт. Рудне –Анатолій Богач і Наталія Проданчук. Розмір статутного капіталу підприємства становить 15 000 грн.

Богач також має ще одну будфірму, яку створив у 2020 році у Львові, – ТОВ "Львівська ротонда".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.