Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Марсове поле

lia.lvivcenter.org

Середа, 21 липня 2021, 13:20

У Львові планують демонтувати зірку на Марсовому полі

Марсове поле

Львівська міськрада готує проєкт рішення виконавчого комітету про демонтаж зірки на Марсовому полі.

Про це повідомила пресслужба Львівсської міськради.

В Львівській міській раді готують проєкт рішення виконавчого комітету про демонтаж зірки на Марсовому полі.

За словами начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко, управління скерувало звернення в Український інститут національної пам’яті і в Державну міжвідомчу комісію у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій. Інститут національної пам'яті повідомив, що питання демонтажу зірки на Марсовому полі має вирішити міська громада.

"Щодо демонтажу зірки на Марсовому полі, то ми звернулися в Інститут національної пам’яті і в Державну міжвідомчу комісію у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій, адже все, що робиться на військових цвинтарях, має бути з ними узгоджене.

Від Інституту національної пам’яті ми вже отримали відповідь. Вони вважають, що це питання має вирішити міська громада. Тому ми готуємо відповідне рішення виконавчого комітету. Від Державної міжвідомчої комісії відповіді ще не отримали. Можливо, вона надійде найближчим часом. Якщо ні, то рішення про демонтаж прийме виконавчий комітет" − розповіла Лілія Онищенко.

Як повідомила Лілія Онищенко, в разі прийняття рішення про демонтаж, зірку з Марсового поля перенесуть в музей "Територія терору". 

Нагадаємо, у 2019 році на Марсовому полі розмалювали радянською символікою довкола Ордену Вітчизняної війни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.