Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Палац Потоцьких

П'ятниця, 23 липня 2021, 16:21

Палац Потоцьких знову приймає наречених на реєстрацію шлюбу

Палац Потоцьких

У львівському Палаці Потоцьких провели першу церемонію реєстрації шлюбу після 20-річної перерви.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Після 20-річної перерви Палац Потоцьких знову прийматиме молодят на церемонію реєстрацію шлюбу. Для зручності управління юстиції пропонує швидке одруження – "шлюб за добу".

"Ми є свідками унікальної події. 5 років тому Міністерство юстиції започаткувало пілотний проєкт "шлюб за добу". Ця історія отримала чимало хейтерів. Станом на зараз в рамках проєкту ми одружили понад 130 тисяч пар. Швидко – це не означає ненадовго. Швидко – це про якість та сервіс", – зазначила представниця регіонального управління юстиції у Львівській області.

Ціна проведення церемонії поки не озвучується, але заступник директора Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Роман Назаровець зазначає, що вона буде трохи вищою, ніж у звичних РАЦСах.

"Проєкт "шлюб за добу" отримує попит у наречених. Прийшовши на роботу у галерею мистецтв, я запропонував повернути реєстрацію шлюбу у Палац Потоцьких. Я вважаю, що це найчарівніша локація в місті для реєстрації шлюбу, думаю це стане чудовим способом продовжити сімейну традицію, якщо тут одружувались батьки чи дідусі", – зазначив Роман Назаровець

Нагадаємо, раніше львів’яни мали можливість провести офіційну церемонію одруження у палаці Потоцьких. Від 1975 року у ньому працював Палац урочистих подій (Львівський міський РАЦС). З 2002 року приміщення палацу передали Львівській національній галереї мистецтв, яка відкрила там музеї.

"Шлюб за добу" у Львові можна укласти у ще чотирьох локаціях: аеропорті ім. Данила Галицького, стадіоні "Арена-Львів", Шевченківському гаї та КП "Подія 24/7". Документи для отримання такої послуги вимагають такі ж, як для звичайного одруження, але сама процедура значно спрощена.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.