Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Борислав

Вівторок, 27 липня 2021, 14:28

Борислав відновить подачу води у Східницю, коли комунальні підприємства укладуть договір

Борислав

В Бориславській міськраді запевняють, що для подачі води до смт. Східниця потрібно, щоб Східницька селищна рада підписала запропонований договір.

Про це повідомила пресслужба Бориславської міської ради.

Сьогодні, 27 липня, Бориславська міська рада пояснила, що комунальне підприємство вододар забезпечуватиме смт. Східниця централізованим водопостачанням якщо Східницька селищна рада підпише запропонований договір.

Як йдеться у повідомленні, Борислав завчасно прийняв рішення про зниження тарифу на водопостачання для смт. Східниця майже вдвічі до 14,64 грн за куб. м. води, а 29 червня виконавчий комітет Бориславської міської ради підписав акт про безкоштовну передачу усіх водопровідних мереж по смт. Східниця у власність Східницької територіальної громади.

"Жоден з наданих Східниці документів не було підписано без будь-яких пояснень. Але ж це справа господарська. Очевидно, Східницька селищна рада вважала, що їй не потрібна централізована вода з Борислава. Тут слід наголосити, що відповідно до ч. 5 ст. 30 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" саме місцева рада та її виконавчі органи уповноважені вирішувати питання водозабезпечення своїх населених пунктів. Який саме спосіб вирішення питання водозабезпечення – це також компетенція Східницької селищної ради" − йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Східницька селищна рада заявила, що КП "Вододар" відмовилося підписати типовий договір, натомість пропонована угода значно обмежує права КП "Оазис Карпат" і виключає відповідальність КП "Вододар". 

Нагадаємо, з 1 липня мешканці смт. Східниця залишилися без водопостачання, а криниці обміліли через спеку. Водопостачання у Східниці здійснювало КП "Вододар" Бориславської міськради. Підприємство припинило водопостачання, оскільки в результаті адміністративно-територіальної реформи Східниця стала окремою територіальною громадою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.