Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Професорська колонія

uk.wikipedia.org

П'ятниця, 30 липня 2021, 12:55

На території Професорської колонії заборонили будівництво

Професорська колонія

Виконком Львівської міськради заборонив на території "Професорської колонії" будівництво та руйнування історичних будівель.

Сьогодні, 30 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення "Про збереження характеру історичного кварталу "Професорська колонія" у Личаківському районі Львова". 

На території передбачили збереження цінних історичних будівель та зелених насаджень, а також врахування можливості формування пішохідних зв’язків між нею та територією ландшафтного парку "Знесіння".

Також виконком заборонив будівництво та руйнування історичних будівель на території "Професорської колонії", оскільки територія є частиною парку "Знесіння".

"Ми побачили на ProZorro, що Укрзалізниця хоче виставити на продаж невеликі будівлі, де раніше був санаторій залізниці, так звана "Професорська колонія". Це, фактично, ареал парку "Знесіння". І я б дуже хотів, щоб нові власники, які захочуть купити ці будівлі, чітко розуміли: вони − пам’ятні, їх не можна руйнувати, їх потрібно відреставрувати та привести до ладу. Важливо, щоб не було бажання зламати або збудувати щось. Ніхто не дозволить такого в парку робити" − повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, "Професорська колонія" є місцевістю у Личаківському районі міста Львів, яка петлею залізниці Підзамче − Личаків відділена від сусідніх місцевостей − Личакова, Кривчиці і Шевченківського гаю. Професорська колонія виникла на рубежі XIX і ХХ століть як район вілл і особняків на одному зі сприятливих для проживання підвищених ділянок львівських околиць.

Нагадаємо, у липні виконком заборонив на території ЛАЗу зводити житлові будинки, натомість дозволив розміщення об’єктів виробничого та громадського призначення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.