На території Професорської колонії заборонили будівництво

П'ятниця, 30 липня 2021, 12:55

Виконком Львівської міськради заборонив на території "Професорської колонії" будівництво та руйнування історичних будівель.

Сьогодні, 30 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення "Про збереження характеру історичного кварталу "Професорська колонія" у Личаківському районі Львова". 

На території передбачили збереження цінних історичних будівель та зелених насаджень, а також врахування можливості формування пішохідних зв’язків між нею та територією ландшафтного парку "Знесіння".

Також виконком заборонив будівництво та руйнування історичних будівель на території "Професорської колонії", оскільки територія є частиною парку "Знесіння".

"Ми побачили на ProZorro, що Укрзалізниця хоче виставити на продаж невеликі будівлі, де раніше був санаторій залізниці, так звана "Професорська колонія". Це, фактично, ареал парку "Знесіння". І я б дуже хотів, щоб нові власники, які захочуть купити ці будівлі, чітко розуміли: вони − пам’ятні, їх не можна руйнувати, їх потрібно відреставрувати та привести до ладу. Важливо, щоб не було бажання зламати або збудувати щось. Ніхто не дозволить такого в парку робити" − повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, "Професорська колонія" є місцевістю у Личаківському районі міста Львів, яка петлею залізниці Підзамче − Личаків відділена від сусідніх місцевостей − Личакова, Кривчиці і Шевченківського гаю. Професорська колонія виникла на рубежі XIX і ХХ століть як район вілл і особняків на одному зі сприятливих для проживання підвищених ділянок львівських околиць.

Нагадаємо, у липні виконком заборонив на території ЛАЗу зводити житлові будинки, натомість дозволив розміщення об’єктів виробничого та громадського призначення.

Мітки: Андрій Садовий, Будівництво у Львові, виконком ЛМР, Личаківський район, новини львова