Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ГО Тарілка

Фейсбук ГО Тарілка

П'ятниця, 30 липня 2021, 14:26

У Львові відкриють перший в Україні продовольчий банк їжі для потребуючих

ГО Тарілка

У Львові запрацював продовольчий банк їжі "Тарілка" – харчі на межі виходу з терміну придатності зі супермаркетів безкоштовно передаватимуть тим, хто у потребі.

Про це повідомили організатори продовольчого банку Tarilka.org у Фейсбук.

9 серпня цього року у Львові розпочне роботу продовольчий банк "Тарілка". Попередньо він працюватиме 2 тижні у тестовому режимі.  Продукти з супермаркетів, термін придатності яких завершується, безкоштовно роздаватимуть потребуючим людям. Продовольчий банк працюватиме на вул. Кульпарківській, 158.

Робота над створенням продовольчого банку у Львові тривала упродовж двох років. І от 9 серпня він відкриє свої двері для відвідувачів. Установа стане першою в Україні та працюватиме за зразком закордонних аналогів. Продукти в банк на благодійній основі передаватимуть локальні виробники та магазини, а отримати їх зможуть потребуючі люди.

"Тестовий тиждень показав, що основний принцип роботи продовольчого банку – врятувати з поличок магазинів їжу на межі терміну придатності та передати її нужденним – добре працює не тільки закордоном, але й у Львові, в нашому банку на Кульпарківській, 158", – повідомили в громадській організації Tarilka.org, яка займається втіленням проєкту.

Зразок продуктового набору, який можна буде отримати у банку їжі (фото Tarilka.org)

В ГО нагадали правила роботи продовольчого банку:

1. Реєстрація. Для отримання продуктового набору необхідно обов'язково та завчасно пройти реєстрацію за номером телефону +380 67 00 64 720. Для реєстрації потрібен паспорт, посвідчення пільгової категорії населення та номер телефону, за яким волонтери будуть контактувати з потребуючими. Отримати продуктовий набір можна буде у визначений день та час, про який волонтер повідомить завчасно телефоном. Якщо ви не зможете додзвонитися за вказаним номером – не хвилюйтеся. Волонтери обов’язково перетелефонують, як тільки у них з’явиться вільна хвилина.

2. Продуктовий набір. Після реєстрації відвідувач може отримати стільки продуктів, скільки поміщається у спеціальну торбинку "Тарілки". Продуктовий набір формує волонтер безпосередньо у банку. Відвідувач отримує набір із тих продуктів, які надійдуть цього дня.

3. Культура візиту до "Тарілки". Відвідувачів просять дотримуватись живої черги і поваги один до одного та волонтерів. Вхід у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння заборонено. Заборонено відвідування продовольчого банку без захисної маски. На вході у приміщення необхідно пройти безконтактне вимірювання температури, а також помити та продезінфікувати руки. Після цього відвідувач має показати волонтеру посвідчення пільгової категорії населення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.