Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Гірська річка

Понеділок, 2 серпня 2021, 11:28

У Жидачеві реалізують транскордонний проєкт зі сприяння міграції риб

Гірська річка

Сяноцький повіт Республіки Польща та Жидачівська міська рада спільно реалізують проєкт зі сприяння міграції риб в гірських протоках і річках.

Про це повідомила пресслужба Жидачівської міської ради.

З січня 2020 року по 31 грудня 2021 року у Жидачівській міській територіальній громаді реалізують транскордонний проєкт зі сприяння міграції риб та нересту в гірських протоках і річках.

Проєкт реалізується Сяноцьким повітом Республіки Польща та Жидачівською міською радою в рамках Програми транскордонного співробітництва "Польща − Білорусь − Україна 2014 − 2020" за  фінансової підтримки Європейського Союзу. Бюджет проєкту становить майже 60 тисяч євро, в тому числі для Жидачівської міської територіальної громади − понад 10 тисяч євро.

В рамках спільного українсько-польського проєкту проведуть чотири транскордонні заходи, зокрема дві конференції та два тренінги. Також готується до видання науково-популярне поліграфічне видання, що пропагує природу гірських потоків та річок на території реалізації проєкту, і вже знято фільм, провідною темою якого є міграція підуста звичайного до нерестовищ, розташованих у верхніх частинах гірських потоків та річок.

Транскордонний проєкт має на меті сприяти унікальній на міжнародному рівні міграції риб та нересту в гірських протоках і річках в Сяноцькому Повіті та в Жидачівській міській територіальній громаді.

Нагадаємо, Оброшинська тергромада уклала двосторонню Угоду про міжнародну співпрацю з польською гміною Фредропль.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.