Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Стрийський парк

lv.dsns.gov.ua

Понеділок, 2 серпня 2021, 12:32

У Львівській міськраді причиною загибелі двох людей у Стрийському парку назвали удар блискавки

Стрийський парк

У міськраді наголошують, що дерево, яке впало на молоду пару у парку, було здорове, а ймовірною причиною їхньої смерті називають удар блискавки.

Про це сьогодні на брифінгу повідомила начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Олександра Сладкова.

В управлінні екології міськради наголосили, що дерево, гілка від якого вчора впала на молоду пару у Стрийському парку й призвела до їхньої смерті, було здоровим.

"Дерево, яке стало причиною трагічних смертей – це клен гостролистий. Візуальний огляд показав, що стовбурових пошкоджень це дерево не мало, від нього відвалилася гілка на висоті 7-10 м, тому побачити подібний дефект є складно. На дереві немає ознак гниття. Відповідно, точну причину, чому воно розвалилося зможе сказати слідство" – розповіла Сладкова.

Однак чиновниця вважає, що загибель хлопця та дівчини міг спричинити удар блискавки.

"Поруч цього клена є дерево, яке має дуже специфічні ушкодження – ніби розлетілося на друзки. Воно росло поруч від клена, і теж пошкодило сусідню лавку. Припускаю, що це дерево було зруйноване блискавкою. Тобто блискавка влучила в нього і це могло призвести до падіння дерев навколо, зокрема і до пошкоджень клена. Бо в інших частинах парку пошкоджених дерев немає. Лише в тій частині, де сталася трагедія", – пояснила Олександра Сладкова.

Нагадаємо, вчора під час негоди у Стрийському парку загинули 20-річний військовий контрактник з Вінницької області та 18-річна дівчина, які сиділи на лавці під деревом, коли на них впала гілка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.