Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юрій Гринів

Вівторок, 3 серпня 2021, 13:23

У Львові цьогоріч облаштують 15 електропідйомників для людей з інвалідністю у будинках – Гринів

Юрій Гринів

Депутати Львівської міськради цьогоріч виділили для ЛКП "Львівсвітло" 2,5 мільйони гривень на облаштування пандусів-підйомників у будинках, де мешкають люди з інвалідністю.

Всього на ці кошти повинні встановити 15 пандусів, з них 3 вже поставили. Про це розповів Юрій Гринів – депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності, член комісії фінансів та планування бюджету.

Вчора відбулося виїзне засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради в ЛКП "Львівсвітло". Депутати перевірили встановлені за бюджетні кошти електропідйомники для осіб, які пересуваються на візках.

"З 15 пандусів встановлено три, ще один в процесі монтування. Комісія перевірила вибірково один із встановлених пандусів на вулиці Мазепи, 9а. Ми виявили, що цей пандус ще не підключений до електропостачання та запечатаний. Ми зробили зауваження керівництву "Львівсвітла" та дали п'ять днів на усунення цієї проблеми. Наголошу на тому, що пандуси-підйомники в будинках встановлює одна організація – ЛКП "Львівсвітло", натомість облаштування вхідних сходів до будинку за районними адміністраціями.

Подекуди вхідні сходи не залиті бетоном і не мають під'їзду до самого пандусу в під'їзді. Ми попросили Львівсвітло, щоб під час облаштування пандусів-підйомників вони писали листи до районних адміністрацій з проханням забезпечити доїзд особи з інвалідністю при вході в будинок", – розповів Юрій Гринів.

За словами депутата, через п'ять днів комісія знову зробить виїзне засідання до ЛКП "Львівсвітло" з повторною перевіркою.

Окрім того, комісія збирається перевірити усі локації, де вже встановлені, чи ще будуть встановлені пандуси, з метою перевірки використання бюджетних коштів та якості виконання комунальним підприємством "Львівсвітло" поставлених перед ним завдань.

Юрій Гринів додав, що з ініціативи депутатів на освітлення Львова у 2021 році було додатково виділено 2 мільйони гривень.

Зараз комунальне підприємство "Львівсвітло" провело один тендер та здійснило роботи з освітлення вулиці Кульпарківської.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.