Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Винниківський ринок

google.com.ua

Вівторок, 10 серпня 2021, 13:30

Донька Козловського залишиться власницею ринків Винниківський та Підзамче

Винниківський ринок

Суд не задовольнив апеляцію обласної прокуратури на мирову угоду між Львівською міськрадою та ТОВ "Дари Львівщини" щодо ринків "Підзамче" та "Винниківський".

Про це йдеться у рішенні Західного апеляційного господарського суду від 26 липня.

Західний апеляційний господарський суд не задовольнив апеляцію Львівської обласної прокуратури на мирову угоду, яка визнає право приватної власності на майно ринків "Підзамче" та "Винниківський" за ТОВ "Дари Львівщини". Мирову угоду уклала Львівська міська рада та ТОВ "Дари Львівщини", що належить доньці Григорія Козловського Софії Максимець. За майно двох львівських ринків компанія має сплатити Львівській міськраді 18,53 млн грн.

Ще 3 червня Господарський суд Львівської області затвердив мирову угоду між Львівською міською радою і ТОВ "Дари Львівщини" на передачу у приватну власність ринків "Підзамче" та "Винниківський".

Натомість на думку Львівської обласної прокуратури, яка подала апеляційну скаргу, затверджуючи мирову угоду, суд не врахував те, що визнання права власності на комунальне майно за компанією "Дари Львівщини" відбулося з порушенням порядку, способу та процедури приватизації. Крім цього, земельні ділянки під ринками передали у приватну власність безкоштовно без земельних торгів та безкоштовно, розмір компенсації вартості майна двох ринків визначений з розрахунку розміру орендної плати, а не для продажу.

Як йдеться у рішенні суду, в цьому випадку Львівська міська рада у мировій угоді не здійснювала розпорядження спірними земельними ділянками щодо передачі їх ТОВ "Дари Львівщини", а лише підтвердила факт правомірного користування ТзОВ "Дари Львівщини" спірними земельними ділянками. Відтак судді Західного апеляційного господарського суду Наталія Кравчук і Олександр Мирутенко не задовольнили апеляційну скаргу.

Зазначимо, третя суддя колегії Оксана Скрипчук виклала окрему думку і вважає, що в задоволенні заяви про затвердження мирової угоди слід було відмовити, оскільки способами приватизації комунального майна є продаж на аукціоні та викуп об'єктів приватизації, а матеріалами справи не підтверджено що спірні будівлі і споруди вибували з комунальної власності у встановленому законом порядку.

Нагадаємо, у березні депутати погодили укладення мирової угоди між Львівської міськрадою та ТзОВ "Дари Львівщини", ПП "Галицький Шлях" і ПП "Винниківський шлях", за якою ринки "Винниківський" та "Підзамче" передали фірмі "Дари Львівщини", що належить дочці Григорія Козловського.

Додамо, влітку 2020 року, за інформацією видання "Наші гроші. Львів", Софія Максимець стала власницею двох львівських ринків – "Винниківського" (вул. Личаківська, 51) та "Підзамче" (вул. Хмельницького, 120). Ці ринки орендувало ТОВ "Дари Львівщини", власницею якого з літа 2019 року стала Софія Максимець. У результаті зміни власників цього підприємства, територія і майно ринків незаконно з комунальної власності перейшли у приватну, зокрема, у власність доньки Козловського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.