Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Середа, 11 серпня 2021, 17:02

З початку року на Львівщині зареєстрували понад 27 тисяч безробітних

Львівщина

Станом на 1 серпня у області в центрах зайнятості перебувало 27,2 тисячі безробних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Впродовж січня-липня 2021 року у центрах зайнятості області безробітними визнали визнано 27,2 тисяч осіб, з них одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи отримали 17 осіб.

В середньому на одне робоче місце в області претендували 4 безробітних.

За цей час до обласної служби зайнятості надійшла інформація про наявність 29,5 тисяч вакансій. Значна потреба у робочій силі спостерігалася на підприємствах переробної промисловості (24,5%), закладах оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів та мотоциклів (15,5%), а також установах державного управління, оборони, обов’язкового соціального страхування (9,9%)

Загалом 6,9 тисяч підприємств, установ та організацій заявили про потребу у робочій силі.

Станом на 1 серпня цього року у базі вільних робочих місць і вакантних посад налічувалося 4,9 тисяч пропозицій працевлаштування. Найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (32% від загальної кількості актуальних вакансій) та робітників з обслуговування, експлуатації та контролю устаткування і машин (17%).

Середній розмір зарплати, зазначений у цих вакансіях, становив 8,4 тисяч гривень.

Нагадаємо, у січні-червні в області роботу шукали понад 20 тисяч безробітних, а кількість вільних вакансій становила 4,5 тисяч.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.