Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

QR-коди

city-adm.lviv.ua

Четвер, 12 серпня 2021, 13:13

Наліпки з QR-кодами розклеюють на львівських смітниках

QR-коди

Відсканувавши QR-код можна дізнатись інформацію про адресу контейнерного майданчика, його власника та перевізника, їх контакти та графік забору сміття.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

На смітниках у Львові розклеюють наліпки з QR-кодами, за якими користувач може дізнатись адресу майданчика, його власника та перевізника, контактний телефон перевізника, графік забору сміття, а також поінформувати відповідні служби у разі перенакопичення відходами.

Зісканувавши QR-код, користувач за посиланням переходить в чатбот City Helper Bot. Додатково в чатботі є швидкі кнопки із контактами Гарячої лінії міста та департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради, перевізника сміття. Користувач може скористатись цими контактами у випадку, якщо він не задоволений станом або якістю обслуговування контейнерів для сміття та повідомити про це відповідні служби.

Наразі наліпки розклеюють у Галицькому районі міста на майданчиках ЛКП, ОСББ, ЖБК та УК. Всього їх буде 60, а обслуговує ці майданчики ТОВ "Грінера Україна". Як повідомили у департаменті з питань поводження з відходами Львівської міської ради, після Галицького району наліпки з QR-кодами та ID-номерами будуть розміщені у Франківському районі − 260 наліпок, Залізничному − 181, Личаківському − 125, Сихівському − 368, Шевченківському − 248. 

"Робота із забезпечення міста якісною очисткою від відходів триває давно. Так, наш департамент провів інвентаризацію усіх контейнерних майданчиків. Визначено, що у місті є 1 315 локацій, де розміщені сміттєві контейнери. Ці локації ми ввели в єдину систему реєстрації і обліку для забезпечення постійного контролю за забором. А з допомогою GPS-трекерів, розміщених на сміттєвозах, ми маємо можливість відслідковувати рух кожної машини – час заїзду і виїзд з майданчика, переміщення по місту. Відповідно, це дозволяє нам забезпечити надійний контроль за збором і вивезенням відходів по місту" − повідомиа в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради Зіновій Гладун.

Нагадаємо, торік на сміттєвих майданчиках у центрі Львова встановили відеокамери.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.