Зміст статті

13 серпня 2021Ірина Савчук

Львівська опера відкрила 122-ий театральний сезон

Фоторепортаж з відкриття театрального сезону 2021/2022 у Львівській національній опері

Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької урочисто відкрив 122 театральний сезон безкоштовним концертом на площі перед театром.

Творча група Львівської національної опери пройшла червоною доріжкою, розгорнутою перед входом в театр, а для присутніх відбувся святковий концерт з найвідомішими творами оперного мистецтва.

Концерт розпочався "Вальсом квітів".

"Всі мелодії, вся музика, яка сьогодні звучить, вона є надпопулярною. Всі знають прекрасно ці мелодії: "Хабанеру" і "Тореодора" із "Кармен". Також артисти виконають пісню герцога з "Ріголетто" − "Ladonna è mobile" − повідомив музичний керівник Львівської опери Іван Чередніченко.

До театрального сезону 2021/2022 артисти готувались під час карантину.

"Ми навіть під час пандемії творили прем’єри. Для нас це була нова практика, якої, очевидно, ми побоювались, але коли ми прийшли до фіналу, зрозуміли, що можемо і в таких умовах працювати. Це випробування ми пройшли. Готові працювати так завзято і надалі" − розповів директор Львівської національного академічного театру опери та балету Василь Вовкун.

У новому сезоні до 30 річниці незалежності України постановку фолькопери-балету "Коли цвіте папороть" Євгена Станковича у постановці Львівської національної опери вперше транслюватиме сайт Opera Vision.

До Дня незалежності 23 серпня о 20:30 на площі перед Львівською національною оперою відбудеться гала-концерт української музики в форматі поєднання класичної музики, світлового та вогняного шоу, вуличного театру.  

26 серпня у Львові розпочнеться  фестиваль LvivMozArt, а 27 серпня Львівська національна опера  проведе Урочисту академію з нагоди 165-ти річчя з дня народження Івана Франка    

Натомість у вересні відбудуться прем’єри опер "Сокіл" та "Алкід" Д. Бортнянського. 

На відкритті нового театрального сезону у Львівській опері були присутні голова Львівської ОДА Максим Козицький, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко та депутатка Львівської обласної ради Ірина Супрун.

Також Максим Козицький вручив артистам Львівської опери державні нагороди від Президента України Володимира Зеленського. Зокрема почесне звання "Народний артист України" присвоїли артистові балету Євгенію Свєтліці, а почесне звання "Заслужений артист України" присвоїли артистам оркестру Львівської опери Миколі Гречуху та Андрію Чайковському.

Більше відео у ТікТок Варіантів.

Автор: Ірина Савчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.