Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 13 серпня 2021, 11:29

У Львові встановлять пам'ятну таблицю Станіславу Лему

Львів

Інформаційну таблицю Станіславу Лему облаштують на вул. Б. Лепкого, 4.

Сьогодні, 13 серпня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив встановлення інформаційної таблиці Станіславу Лему на вул. Б. Лепкого, 4.

Зокрема, на фасаді будинку №4 на вул. Б. Лепкого  Львові встановлять інформаційну таблицю Станіславу з нагоди відзначення 100-річчя з його дня народження.

Замовником на проектування, виготовлення і встановлення інформаційної таблиці визначили Галицьку районну адміністрацію, яка має також погодити текст цієї таблиці з управлінням культури міськради.

Нагадаємо, ще у березні цього року депутати Львівської міськради прийняли програму заходів відзначення 100-річчя з дня народження Станіслава Лема, яка передбачає:

встановлення пам’ятної таблиці на будинку, де мешкав Станіслав Лем у Львові;

- створення тематичного муралу, присвяченого творчості Лема;

- створення та презентація онлайн-квесту "Місто Лема";

- присвоєння імені Станіслава Лема площі на перехресті вулиць Академіка А. Сахарова та Д. Вітовського.

Станіслав Лем – відомий польський письменник, фантаст і  філософ. Народився 1921 року у Львові. Спогади про Львів Станіслав Лем описав в книзі "Високий замок".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.