Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Grand Village

Понеділок, 16 серпня 2021, 17:35

Власники квартир Grand Village протестують проти забудовника через завищені тарифи

Grand Village

Інвестори житлового комплексу "Grand Village" у Сокільниках влаштували безстроковий протест біля точки продажу будинку через конфлікт зі забудовником.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 16 серпня, власники квартир у житловому комплексі "Grand Village" на вулиці Григорія Сковороди, 22 у селі Сокільники влаштували безстроковий протест біля відділу продажу квартир через завищені тарифи на комунальні послуги для мешканців та інші недоліки, зокрема, відсутність поштових адрес.

Директор ОСББ "Гранд Сокільники", куди увійшли квартири І черги здачі забудов, Андрій Ковшик заявив, що мешканці квартир змушені платити за електроенергію за тарифом 3,68 грн.

"На момент створення ОСББ у кінці грудня 2021 року забудовник дав обіцянку, що від двох до шести місяців зробить розпуск світла та укладання договорів з Львівобленерго, а також розв'яже питання з водовідведенням, адже попри те, що каналізація є, документації на неї наразі немає. 1 березня у будинку взагалі вимкнули без попередження світло. Це шантаж та вимагання коштів. А тариф наразі так і залишився 3,68 грн", – розповіли мешканці будинку.

Минуло вісім місяців від створення ОСББ та рік від здачі в експлуатацію першої черги будинку, у квартирах мешканці роблять ремонти та частково мешкають, а вартість електроенергії як на промисловому об'єкті 3,68 грн, тоді, як згідно з постановою Кабінету Міністрів №659 від 29 червня 2021 року, вартість електроенергії для побутових користувачів становить 1,68 грн. Подібна ситуація й з водовідведенням – документації для нього немає, як на будівельному майданчику, хоча оплату за цією статтею витрат мешканці будинку здійснюють.

II та III черга забудовника отримали сертифікат готовності ще у квітні-травні 2021, але їм досі не присвоїли поштової адреси, а в ІІІ черзі досі не підвели газ.

Мешканці склали петицію до забудовника з вимогами до забудовника, а саме:

– Посприяти укладанню прямого договору між ОСББ "Гранд Сокільники" та Львівобленерго і Львівенергозбут для розподілу електроенергії для всіх квартир ОСББ "Гранд Сокільники" в короткий термін, за тарифом 1,68 для всіх квартир даних черг.

– Забезпечити в короткий термін присвоєння поштової адреси будинкам ІІ та ІІІ черги згідно з генпланом та забезпечити швидку видачу черг права власності на свої квартири та житлові приміщення.

– Забезпечити підключення газопостачання до середини вересня 2021 року ІІІ чергу будівництва.

– Розв'язувати питання про водопостачання та водовідведення з Львівводоканал. 

Керівник ТЗоВ "Гал-Девелопмент" Роман Тринога вийшов до пікетувальників та повідомив, що документація готується. Також готується підведення будинку до мереж Львівводоканалу та відбувається процес затвердження документації на позов до суду на Сокільницьку сільську раду через відмову у присвоєнні поштових адрес.

Наразі Варіанти не отримали коментар від представників компанії девелопера "Гранд дім", а тому публікація буде доповнена після їхньої відповіді.

Згідно з даними YouControl, компанію забудовника "Гал-Девелопмент" створили 17.05.2017, керівником організації є Тарас Романович Тринога, а кінцевими бенефіціарами Любомир Ярославович Борис, Анатолій Миколайович Гурський та Іван Степанович Коцьо.

  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.