Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

змія

unn.com.ua

Середа, 18 серпня 2021, 12:38

На Стрийщині зафіксували найбільшу кількість постраждалих від укусів змій

змія

З початку року 34 людини у області постраждали від укусів змій.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З початку цього року у Львівській області зареєстрували 34 випадків госпіталізації людей через укуси змії, з них 9 – діти.

Як пояснив директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Ігор Туз, порівноно із минулим роком, кількість випадків госпіталізацій через укуси змії збільшилася майже у два рази.

"За 2018 рік 38 людей потерпіли від укусів змій, з них 8 дітей, у 2019 трапився 51 випадок, 12 дітей. У 2020 році кількість зменшилась до 22. Цьогоріч зареєстрували 34 випадків госпіталізації людей з діагнозом ­ укус змії, з них 9 дітей. У Стрийському районі – 18 випадків, у Самбірському районі – 8, решта – Сколівський та Турківський райони", – зазначив Ігор Туз.

Вираженими симптомами після укусу змії є загальна слабкість, зниження тиску, задишка, запаморочення, набряк та запалення лімфатичних вузлів.

Зазначимо, на Львівщині поширена небезпечна отруйна змія – ­гадюка звичайна. Найбільшу кількість гадюк можна зустріти в Карпатах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.