Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

готель Layar Palace у Хирові

vsesanatorii.com

Середа, 18 серпня 2021, 13:27

Кількість дітей, які отруїлися в спортивно-оздоровчому комплексі у Хирові, збільшилася до 17 осіб

готель Layar Palace у Хирові

Усіх дітей госпіталізували до лікарні у стані середньої важкості.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні до інфекційного відділення Самбірської центральної районної лікарні з харчовим отруєнням госпіталізували 17 дітей, які 17 серпня харчувалися у спортивно-оздоровчому комплексі Layar Palace, що у місті Хирів Самбірського району.

Усі діти перебувають у середньому ступені важкості.

"Станом на зараз у Самбірській центральній районній лікарні з діагнозом харчова інтоксикація перебуває 17 дітей, віком від 8 до 15 років. Потерпілі скаржаться на нудоту, блювоту, біль в животі, загальну слабкість та пронос. Переважно, це діти з Кривого Рогу та Києва, а саме хлопці та дівчата, які відвідують різні спортивні секції" – наголосила в.о. гендиректора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

За її словами, у спортивно-оздоровчому комплексі зараз фахівці Держпродспоживслужби та Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ з'ясовують, що саме могло спричинити отруєння, відбирають для аналізу зразки матеріалу від хворих та з усіх поверхонь. Також перевіряють харчові продукти, питну воду та воду з басейну.

Загалом у цьому спортивно-оздоровчому комплексі перебуває близько 800 дітей.

Як повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області, за цим фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи.

Зазначимо, ще у середині липня обласна комісія з питань ТЕБ і НС вимагала від закладів громадського харчування області не готувати у спеку страви, які швидко псуються.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.