Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

озеро на Львівщині

Четвер, 19 серпня 2021, 11:56

У Львові перевірять якість води у водоймах

озеро на Львівщині

Через несприятливі погодні умови у відкритих водоймах Львівської МТГ перевірять якість води.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Сьогодні, 18 серпня, комісія з питань ТЕБ і НС враховуючи несприятливі погодні умови, випадання великої кількості опадів та перепади температур ухвалила провести перевірку якості води у відкритих водоймах на території Львівської міської територіальної громади. Рішення прийняли з метою недопущення поширення гострих кишкових інфекційних хвороб, у тому числі вірусного гепатиту А серед населення.

"Ми на постійній основі здійснюємо перевірки таких водойм. Із першого січня ми почали перевіряти також водойми у населених пунктах, що увійшли до МТГ. Станом на сьогодні ми вже здійснили перевірки багатьох водойм. В нас є лабораторія, і ми робимо та робили моніторинг на постійній основі" − повідомила в.о. директора КП "Адміністративно-технічне управління" Наталія Сеньків.

Також Львівський районний відділ ДУ "Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" за зверненнями виконавчих органів Львівської міської ради, керівників та власників суб’єктів господарювання, незалежно від форми власності, проводитиме лабораторні дослідження води у басейнах, відкритих водоймах, зокрема рекреаційного призначення, водопровідної води та води в криницях на території Львівської МТГ.

Нагадаємо, у квітні Львівська міськрада назвала найбрудніші та найчистіші водойми Львова. Тоді у понад 30 водойм Львівської ОТГ виявили перевищення норми забруднюючих речовин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.