Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кіберзлочинність

npu.gov.ua

Середа, 25 серпня 2021, 16:50

Львів'янина звинуватили у створенні одного із найбільших в інтернеті онлайн-кінотеатрів

кіберзлочинність

Аудиторія преміумкористувачів цього застосунку становила понад мільйон осіб.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України. 

Кіберполіція заблокувала роботу незаконного онлайн-кінотеатру з мільйонною аудиторією, який створив та адміністрував 36-річний львів'янин.

"Додаток є одним з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів російськомовного сегмента мережі Інтернет. За попередніми даними, прибуток зловмисника складав понад 15 мільйонів гривень. Наразі роботу піратського онлайн-кінотеатру заблоковано" – наголосили у поліції.

Мешканець Львова надавав доступ до перегляду кінотворів попри відсутність дозволів правовласників, представниками яких є Українська антипіратська асоціація. Основою його заробітку була реклама, розміщена на сервісі, а також плата за преміумакаунт.

Аудиторія преміумкористувачів застосунку становила понад мільйон осіб, а підписка коштувала 80 гривень.

Під час обшуків за місцем проживання львів’янина правоохоронці вилучили обладнання, яке використовувалося для організації технічної інфраструктури.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Львів'янину загрожує до 6 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіку про підозр, тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.