Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Центр легеневого здоров'я

lunghealth.lviv.ua

Четвер, 26 серпня 2021, 13:26

Для Центру легеневого здоров'я планують за п'ять мільйонів придбати пересувний рентгенівський кабінет

Центр легеневого здоров'я

Комісія облради погодила купівлю для обласного центру легеневого здоров'я пересувного рентгенівського кабінету.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора, 25 серпня, на комісії з питань охорони здоров'я та материнства Львівської облради депутати погодили виділення 5,5 млн грн з бюджету області на закупівлю пересувного рентгенівського діагностичного кабінету для комунального підприємства Львівської обласної ради "Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр".

Як пояснив генеральний директор цієї лікарні Любомир Рак, пересувна станція, оснащена високоточним діагностичним обладнанням необхідна для надання якісних медичних послуг мешканцям Львівщини.

За допомогою мобільного цифрового рентгенапарата вдасться виявляти у пацієнтів наявність туберкульозу та інших важких захворювань на ранніх стадіях. Технічно оснащений автомобіль разом з медперсоналом зможе виїхати до віддалених громад у сільській місцевості та в гірських районах, щоб на місці провести обстеження мешканців.

Також пересувний апарат дасть можливість проводити медогляд працівників на територіях підприємств. Наявність мобільного рентгенкабінету гарантуватиме охоплення великої кількості пацієнтів, які з різних причин не звертаються до лікарів та не роблять обстежень самостійно.

"Аналогів такого медичного автомобіля на Львівщині немає. Водночас є потреба у якісному, швидкому обстеженні наших громадян. Так ми зможемо працювати на випередження, вчасно лікувати тих, хто має ураження, на ранньому етапі застерегти людей від важких недуг і запобігти поширенню хвороб" – додала депутатка облради, голова комісії з питань охорони здоров'я та материнства Анна Ярмола.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.