Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська психіатрична лікарня

Четвер, 26 серпня 2021, 10:37

На Львівщині підписали меморандум з Німеччиною та Польщею щодо розвитку психіатрії

Львівська психіатрична лікарня

За допомогою співпраці з Польщею і Німеччиною у області планують напрацювати регіональну програму психічного здоров’я Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 25 серпня, у облраді підписали меморандум про співпрацю з представниками німецько-польського та польсько-німецького товариства психічного здоров’я, клінічного об'єднання LVR (Німеччина) та спеціалізованого шпиталю ім. Св. Ядвіги (Польща).

Меморандум покликаний розширити взаємні контакти в галузі лікувальної, наукової, організаційної та економічної діяльності психіатричних установ, задля розвитку програм піклування та соціальної підтримки психічнохворих осіб у Львівській області.

"Наразі ми розпочали реформу системи медичної психіатричної допомоги на Львівщині, щоб привести її до сучасних умов. У процесі реформування важливо використати кращі світові практики та зберегти ті важливі напрацювання, які ми маємо. Для нас важливою є підтримка західними колегами проєктів стажування для медичного персоналу наших профільних закладів, а також загальна підтримка у вигляді гуманітарної допомоги для покращення умов перебування пацієнтів" – наголосила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

За її словами, спільно з громадською організацією "Львівська асоціація психіатрів" та двома комунальними лікарнями "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" та "Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр" буде напрацьовано Регіональну програму психічного здоров’я у Львівській області.

Натомість директор адміністративного відділу Клінічного об'єднання LVR Хольгер Хьоманн зауважив, що Німеччина уже тривалий час фінансує проекти з обміну досвідом між українськими і німецькими спеціалістами з психіатрії.

"У майбутньому ми будемо напрацьовувати нові проєкти, залучатимемо інші європейські країни, надаватимемо фінансову підтримку психіатричним лікарням Львівщини" – додав Хьоманн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.