Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська поліція

Четвер, 26 серпня 2021, 16:14

В Україні планують розширити мережу Центрів безпеки

львівська поліція

До кінця року планують створити ще п'ять Центрів безпеки, які об'єднають поліцію, "швидку" та пожежну служби.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Міністерство внутрішніх справ України планує розширити мережу Центрів безпеки з метою полегшити процедуру звернення для громадян. Зокрема, до кінця року планують створити ще п'ять Центрів безпеки, а наразі функціонує 31 такий заклад.

"Наразі в низці регіонів проходить випробування нова ініціатива − мережа Центрів безпеки, які поєднують поліцейську станцію та пост ДСНС. Наша ціль − розширити кількість таких центрів, а також приєднати до їхньої роботи ще й сервісні центри. Це значно спростить процедуру звернення для громадян. На сьогодні створено 31 Центр безпеки, найбільше в Донецькій області. До кінця року спільно з територіальними громадами ми плануємо створити ще п'ять таких закладів" − повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Додамо, як повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України, Центри безпеки в територіальних громадах об'єднають функції посилення громадської безпеки, захисту від пожеж та надзвичайних ситуацій і надання екстреної меддопомоги. А їх мета − цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу у проміжок часу до 20 хвилин.

За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, наразі міністерство підготувало та направило до Міністерства фінансів бюджетний запит на 2022-2024 роки для фінансування 380 безпекових центрів. 

Нагадаємо, у липні Верховна Рада призначила нардепа від Слуги народу Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.