У Львові бракує нових шкіл

Вівторок, 31 серпня 2021, 11:06

Мешканці Левандівки просять збудувати початкову школу на вул. Роксоляни.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Мешканці мікрорайону Левандівка направили звернення до постійної комісії освіти і науки Львівської міської ради щодо будівництва комунального закладу середньої загальноосвітньої (початкової) школи на вул. Роксоляни.

У своєму зверненні мешканці мікрорайону зазначають, що зараз мікрорайон активно розбудовують, кількість дітей збільшується, школи переповнені, а нові не будують.

Як повідомив керівник інформаційно-аналітичного відділу управління земельних ресурсів департаменту містобудування Віталій Войтович, на сесію Львівської міської ради винесуть проєкти ухвал про затвердження проєкту землеустрою і надання земельної ділянки ЛКП "Рембуд", а після їх прийняття оголосять конкурс і розпочнуть будівництво школи.

Зазначимо, Львівська міськрада прийняла ухвалу про надання дозволу ЛКП "Рембуд" на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,17 га на вул. Роксоляни для будівництва школи. А зараз опрацювали дотичні до цієї ділянки вільні території і планують збільшити площу ділянки для будівництва школи до 2,45 га.

Також комісія освіти і науки Львівської міськради доручила департаменту містобудування надати інформацію щодо наявності земельних ділянок під можливе будівництво навчальних закладів у межах мікрорайону вул. Широкої (непарні номери), вул Сяйво (парні номери) та вул. Рудненської.

Нагадаємо, за рік у Львівській області закрили 25 шкіл.

Додамо, з вересня школи працюватимуть у звичному форматі.

Мітки: Вікторія Христенко, депутати львівської міської ради, Львівська міська рада, новини львова, школи Львівщини, школи Львова