Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 22 квітня 2024, 13:28

Одне з міст Бельгії стало містом-побратимом Львова

Львів

Бельгійське місто Мехелен офіційно стало містом-побратимом Львова.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У суботу, 20 квітня, міський голова Львова Андрій Садовий та мер бельгійського міста Мехелен Барт Сомерс підписали угоду про співпрацю.  

"Ми познайомились з паном Сомерсом минулого року на Урбан-форумі у Львові. Завдяки його підтримці уряд Фландрії прийняв рішення виділити 1,5 мільйона євро на будівництво у Львові Центру допомоги українцям, які зазнали тортур на війні. 

Сьогодні вже триває реконструкція приміщення, де вже цього року запрацює новий реабілітаційний центр. Цей проєкт розпрацьовується із закордонними фахівцями, щоб надавати спеціалізовану точкову допомогу українцям, які пройшли складні випробування" – заявив Андрій Садовий.

До слова, Мехелен став 23 містом-побратимом Львова. А загалом містами-побратимами Львова станом на зараз є: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рочдейл, Жешув, Тбілісі, Фрайбург, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола, Рейкʼявік, Катовіце, Грац та Мехелен.

Додамо, у Львові на вул. Замарстинівській збудують Центр психічного здоров'я. На розбудову центру уряд Фландрії передбачив 1,5 мільйона євро. Передбачається, що заклад його збудують до початку 2025 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.