Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація Центру психічного здоров’я

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 18 березня 2024, 12:15

На Замарстинівській збудують Центр психічного здоров'я

візуалізація Центру психічного здоров’я

Львівська міськрада розробила проєкт угоди з урядом Фландрії щодо будівництва центру психічного здоров'я на вул. Замарстинівській.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку опублікували на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 15 березня 2024 року.

Львівська міськрада оприлюднила проєкт ухвали про затвердження проєктної угоди між урядом Фландрії (Бельгія) та Львівською МТГ щодо будівництва центру психічного здоров'я у Львові.

Йдеться про отримання міськрадою 1,5 млн євро благодійної допомоги від Фландрії на будівництво медичного закладу, який входитиме до мережі реабілітаційного центру "Незламні".

"З метою забезпечення діяльності Національного реабілітаційного центру "Незламні" та забезпечення надання якісної медичної допомоги пацієнтам, які отримали травми внаслідок збройної агресії РФ, беручи до уваги необхідність та важливість забезпечення надання фахової медичної допомоги, реабілітації, створення гідних умов для відновлення та становлення українців, затвердити проєктну угоду між урядом Фландрії та Львівською МТГ щодо будівництва (реконструкції) центру психічного здоров'я у Львові від 22 грудня 2023 року" – вказано в проєкті ухвали.

Згідно з проєктною угодою, для створення центру психічного здоров'я у Львові буде реконструйовано та добудовано окрему будівлю площею 934,9 кв.м на вул. Замарстинівська, 81, 83. Для цього ще у грудні 2023 року міськрада затвердила проєкт реконструкції цієї будівлі для потреб центру. 

У закладі будуть передбачені ліжко-місця для 40 стаціонарних пацієнтів та достатньо місця для організації лікування 1000 пацієнтів на рік (стаціонарно та амбулаторно). Завершити будівництво медзакладу планують до лютого 2025 року.

КНП "1 територіальне медичне об'єднання м. Львова" несе повну відповідальність за технічне, адміністративне та фінансове управління проєктом, а кошти, які не були використані після завершення проєкту, повинні бути повернуті Фландрії.

Додамо, у квітні 2023 року у Львові відкрили першу чергу реабілітаційного центру Unbroken: старий корпус поліклініки на вул. Мазепи, 25 переобладнали під сучасний корпус реабілітації.

Крім цього, у серпні того ж року виконком міськради дозволив облаштувати відділення реабілітаційного центру Unbroken у приміщенні лікарні в смт Брюховичі.

Також у листопаді минулого року Львівська міськрада отримала від Німеччини 13,5 мільйона євро для реабілітаційного центру "Незламні".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.