Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

міст на вул. Науковій

lvivrada.gov.ua

П'ятниця, 13 серпня 2021, 18:00

У Львові виготовлять два варіанти ТЕО на недобудований міст на вулиці Науковій

міст на вул. Науковій

У місті відбулася зустріч із мешканцями щодо добудови або демонтожу моста на перехресті вулиць Наукової та Княгині Ольги.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Під час зустрічі з мешканцями, депутати та працівники Львівської міськради вирішили провести техніко-економічне обґрунтування або добудови або демонтажу недобудованого мосту на перехресті вулиць Наукової та Княгині Ольги.

До моделювання планують долучити ЛКП "Львівавтодор", представників НУ "Львівська політехніка" та Інститут просторового розвитку.

"Політехніка запевняє, що проведена експертиза говорить про те, що міст є в задовільному стані, та необхідно закінчити його ремонт, зробити гідроізоляцію. Міст побудований на 80%. Добудувати цих 20% буде коштувати приблизно 30 мільйонів гривень, і в перспективі потрібно продовжувати трамвайну колію. Крім того, в нас в генплані по вул. Трускавецькій є трамвайне депо. Ми розуміємо, що нам потрібно будувати правильні розв'язки транспортні, оскільки наш район активно забудовується, вулиця Трускавецька, Сокільники" – розповіла депутатки міськради від Європейської Солідарності Тетяна Шевченко.

Також вона наголосила, що на зустрічі були й радикально інші думки щодо демонтажу мосту, мовляв, він може дорожче коштувати, аніж добудова і побудова перпендикулярно по вул. Науковій трамвайної колії до вул. Трускавецької.

"Мотивують нам це тим, що цей проєкт буде дешевший, хоча я не впевнена, що так буде правильно, тому що мости потрібно утримувати. Всі опитування мешканців, які я робила, говорять про те, що люди бачать саме добудову мосту. Представники громади, які були сьогодні на нараді також за міст, комісія транспорту також наполягає на мості. Розумію, що Львівелектротранс бачить закінчення мосту з продовженням трамвайної колії та з побудовою депо, тому що місту потрібне нове депо. Якщо говорити про міст, це є перспектива, це є стратегічний розвиток того району міста Львова" – додала Шевченко.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.