Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Ген. Чупринки, 21

google.com.ua

Вівторок, 7 вересня 2021, 14:11

Ірод Садовий викидає НТШ з вілли Дзівінського

вул. Ген. Чупринки, 21

Львівська міськрада планує виселити Наукове товариство ім. Шевченка з будинку на вул. Ген. Чупринки, 21.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Львівської області від 13 липня 2021 року.

Управління комунальної власності Львівської міської ради звернулася з позовом до суду про виселення з Наукового товариства ім. Шевченка (НТШ) з приміщення, яке воно займає на вул. Ген. Чупринки, 21 у Львові ще з 1990-х років.

"На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради до Наукового товариства ім.Шевченка про зобов'язання повернути об'єкт оренди шляхом виселення" – йдеться у повідомленні.

У суді наголосили, що сесія Львівської міськради раніше вирішила списати заборгованість Наукового товариства ім.Шевченка перед місцевим бюджетом, натомість питання щодо врегулювання виселення зі товариства зі займаного приміщення станом на 13 липня 2021 року ще не вирішене.

Саме тому Господарський суд вирішив призначити розгляд цієї справи на сьогодні, 7 вересня.

Зазначимо, Наукове товариство імені Шевченка – перша українська національна академія наук, створена у 1873 році у Львові. Особливого розквіту досягло в період головування Михайла Грушевського (1897–1916). Зараз це міжнародна наукова організація, що об'єднує українських вчених та інтелектуалів з усього світу.

В Україні діє 19 осередків Наукового товариства імені Шевченка.

Будинок на вул. Ген. Чупринки, 21 – це вілла Дзівінського, яка була спроєктована одними з найвідоміших архітекторів Львова Юліаном Захаревичем та Іваном Левинським. Будівництвом займалася фірма Івана Левинського, яке було розпочато в 1899 році та тривало лише один рік. У 1900 році з'явилася нова будівля, яка зберегла свій первісний вигляд до наших днів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.