За два роки на всій території України планують запровадити аеромедичний простір

Середа, 8 вересня 2021, 13:17

МВС на базі ДСНС планує створити єдиний аеромедичний простір та збільшити кількість гелікоптерів.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області на своїй стоірнціу Фейсбуці.

Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, до кінця 2023 року по всій території держави у рамках проекту "Єдиний аеромедичний простір" цілодобово чергуватимуть гелікоптери.

"Єдиний аеромедичний простір – це єдиний вимір порятунку людського життя, який дозволить швидко доставляти особу, яка травмована, до лікарні. Аеромедичний простір передбачає покриття всієї України, пацієнт зможе бути доставлений до будь-якої точки за 45 хвилин, а радіус чергування – 250 км" – наголосив Монастирський.

За його словами, також планують створити європейський хаб авіаційної безпеки, який передбачає побудову Ситуаційного центру моніторингу, що аналізуватиме супутникові термознімки. Отримана інформація дасть змогу попередити до 90% пожеж, ліквідувавши їх місцевими силами.

"Ми хочемо, як мінімум, подвоїти кількість літаків, які працюють на пожежах – це літаки АН-32п. Для цієї мети будуть задіяні наші українські потужності, літаки будуть переобладнувати на пожежні і крім потреб України, ми бачимо можливість, в тому числі на комерційній основі, допомагати сусіднім країнам" – додав Денис Монастирський.

Крім цього, планується розширення проекту добровільних пожежних команд.

Нагадаємо, Варіанти писали про особливості експериментального проєкту з аеромедичної евакуації на Львівщині у статті "Чудасія на віражах".

Мітки: аеромедична евакуація пацієнтів на Львівщині, ГУ ДСНС у Львівській області, Денис Монастирський, МВС, новини львова