Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

П'ятниця, 10 вересня 2021, 10:33

Чотирьом тергромадам на Львівщині бракує коштів на зарплати вчителям

школа на Львівщині

Червоноградська, Новояворівська, Яворівська та Золочівська громади недоотримали кошти з освітньої субвенції.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 9 вересня, під час засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради депутати повідомили, що чотири територіальні громади на Львівщині не мають коштів на оплату праці педагогам.

Червоноградська, Новояворівська, Яворівська та Золочівська громади недоотримали кошти з освітньої субвенції.

"Відповідно до проведених реформ, громади фінансують заклади, установи та організації системи освіти з місцевих бюджетів. Цього року вони ще й не отримали необхідних фінансів на зарплати освітянам і змушені вирівнювати видатки з власних бюджетів розвитку. Крім того, через борги з виплати зарплати, у цих громад заблокована можливість фінансування капітальних видатків" − повідомила голова комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради Іванна Герус.

Як йдеться у повідомленні, коли розроблявся державний бюджет формула для нарахування освітньої субвенції була визначена без урахування фактичної потреби видатків на оплату праці педагогічних працівників.

Депутати Львівської облради повторно підготують та скерують звернення до Кабінету Міністрів. Крім того, планують організувати спільну нараду з представниками профільного міністерства для обговорення проблеми розподілу освітньої субвенції.

Зазначимо, 16 березня цього року Львівська обласна рада скерувала звернення до Прем’єр-міністра України, Міністерства фінансів України, Міністерства освіти й науки України щодо внесення змін до формули розрахунку розподілу освітньої субвенції. У документі вказано, що Львівська область має додаткову потребу освітньої субвенції на 2021 рік у сумі 246 млн грн для територіальних громад.

Нагадаємо, за рік у Львівській області закрили 25 шкіл. Минулоріч у області працювала 1181 школа, натомість цього року − 1156 шкіл. 

Додамо, у 2020 році Кабмін відмовився від підвищення мінімальних зарплат вчителів з 2021 року та переніс дію цієї постанови ще на рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.