Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Середа, 15 вересня 2021, 14:10

Серед іноземців на Львівщині найбільше працює мешканців Туреччини та Польщі

Львівщина

З початку року центр зайнятості видав 733 дозволів на роботу для іноземців, більшість з них обіймають керівні посади.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 вересня цього року Львівський обласний центр зайнятості надав дозволи чи продовжив термін їхньої дії на використання праці 733 іноземців із 59 країн, що на 136 дозволів більше, ніж за цей час у 2020 році.

75% дозволів видали підприємствам, установам та організаціям, що зареєстровані та функціонують у Львові.

Половина тих, хто отримав дозвіл на працю, обіймають керівні посади, ще 30% становлять кваліфіковані спеціалісти, а 20% – відряджені та наймані працівники.

"В основному праця іноземців застосовується у таких галузях економіки як виробнича діяльність – 30%, будівництво – 20%, сільське господарство та ІТ-індустрія по 15%, торгівля – 10%, сфера обслуговування та надання послуг – 5%, інші галузі – 5%", – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Зпа його словами, найбільше дозволів на працевлаштування отримали громадяни Турецької Республіки (127), Республіки Польща (89), Індії (38), Німеччини (11), Білорусії (10), а із США – 4, Російської Федерації – 3.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.