Новини

Галицький П'ємонт
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

Понеділок, 20 вересня 2021, 14:52

На Львівщині у серпні найбільше подорожчали яйця, цукор та риба

продукти харчування

У серпні, порівняно з липнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,2%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області знизилися на 0,4% (в Україні – на 0,2%), а з початку року – зросли на 5,2%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у серпні цього року  знизилися на 1%.

Найбільше подешевшали овочі (на 20,1%). Зокрема, морква здешевшала на 46,1%, буряк – на 42%, помідори – 37,2%, картопля – на 30,9%, перець солодкий – на 28,2%, капуста білокачанна – 8,6%, цибуля ріпчаста – на 4,3%. Разом з тим, на 21,7% подорожчали огірки, на 5,8% – гриби.

Ціни на фрукти, крупи ячні, пшоно, морожену рибу, консерви рибні в олії, каву мелену знизилися на 4,7–1,1%; олія соняшникова, скумбрія копчена, м’ясо свиней, маргарин подешевшали на 0,9-0,5%.

Водночас на 18,2% подорожчали яйця, на 4,1% – цукор, на 2,8% – риба жива, охолоджена, на 2,7% – молоко, на 1,7% – кисломолочна продукція.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились у середньому на 0,6%. Тютюнові вироби подорожчали на 1,9%, водночас, алкогольні напої подешевшали на 0,8%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.