Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський протезний завод

protez.com.ua

Четвер, 16 вересня 2021, 11:36

Працівники Львівського протезного заводу дев'ять місяців не отримують зарплату

Львівський протезний завод

Станом на сьогодні заробітна плата працівникам не виплачується вже впродовж дев'ять місяців.

Сьогодні, 16 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати звернулися до президента Володимира Зеленського, голови ВРУ Дмитра Разумкова та очільника Кабінету міністрів Дениса Шмигаля з проханням недопустити ліквідації Львівського протезного заводу.

За словами депутатки міськради від Самопомочі Вікторії Довжик, станом на вересень цього року загальна заборгованість заводу складає 40 млн грн, з яких 8 млн грн – це заборгованість із зарплати перед працівниками.

"Завод має проблеми із виплатою зарплати. Свої зарплати люди вже чекають 9 місяців. Відповідно це спричиняє відтік кадрів з підприємства" – наголосила Довжик.

За її словами, Львівський протезний завод – це єдиний з державних заводів України, який впродовж 100 років виготовляє, моделі крісел колісних, а також технічних засобів: інвалідні візки, вертакалізатори, протези.

"Враховуючи вищенаведене, ми, депутати Львівської міської ради, звертаємося до президента, голови ВВерховної Ради та уряду з проханням невідкладно вжити необхідних заходів щодо недопущення ліквідації чи повної зупинки Львівського протезного заводу" – додала Вікторія Довжик.

Нагадаємо, у 2018 році у протезному заводі закрили один цех, а заробітну плату працівникам не виплачували 4 місяці.

Додамо, Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування знаходиться на вул. Рудненська, 10 у Львові і засноване у 1921 році. Завод виготовляє протези на основі іноземних комплектуючих, переважно німецьких.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.